Wifi voor bedrijven

De nieuwste wifi-standaard 802.11ac biedt snellere draadloze verbindingen. Aangezien gebruikers tegenwoordig overal en altijd verbonden willen zijn en een probleemloze draadloze ervaring verwachten, hebben sommige bedrijven access points nodig die in die behoeften voorzien.

Inmiddels zijn we bij de derde generatie WiFi-netwerken. Voorheen was het draadloze netwerk een fenomeen dat aan de rand van het bedrijfsnetwerk opereerde. Maar bij de derde generatie zien we WiFi als toegangspoort tot het netwerk. Dat stelt zware eisen aan WiFi op het vlak van beschikbaarheid en natuurlijk op het gebied van beveiliging.

De verwachtingen van het draadloze netwerk zijn inmiddels een stuk hoger dan een tijdje geleden. We willen nu telefoneren via bijvoorbeeld Viber, FaceTime, Whatsapp of Skype for Business. Er gaat steeds meer beeld over de ether. Daar heb je een high density draadloos netwerk voor nodig. Vooral omdat er talloze plaatsen zijn waar heel veel mensen tegelijk van het netwerk gebruik willen maken. Denk aan winkelcentra, tentoonstellingsruimten, ziekenhuizen en universiteiten.

Wij zijn officieel verdeler van Xirrus en Zyxel (draadloze access points) in België en zijn gecertificeerd om deze te installeren en te configureren en zodoende uw draadloos netwerk volledig op punt te stellen.
Xirrus en Zyxel zijn de toonaangevende leveranciers van hoog performante draadloze netwerken, elk in hun eigen marktsegment.
Ze leveren consistente draadloze prestaties met superieure dekking en veiligheid.

Meerdere radio’s

Hoe bereik je een sterk presterend WiFi-netwerk? Door heel veel access points op te hangen, is de oplossing die de meeste producten bieden. Je staat dan versteld hoeveel kilometer kabel je nodig hebt om een draadloos netwerk operationeel te hebben. Xirrus doet dat anders. De  access points zijn met meerdere radio’s uitgerust. Standaard zijn ze uitgerust met twee radio’s, maar een uitbreiding is mogelijk tot zestien radio’s per access point. Zo bereik je tegen aanvaardbare kosten een draadloos netwerk met een zeer hoge capaciteit.

Deze oplossing is ook flexibel. Bij andere fabrikanten heb je immers één 2,4 en één 5 GHz radio. Wie dan meer capaciteit wil toevoegen in de 5 GHz band moet dan extra apparatuur aanschaffen. Dat is hier niet nodig. Bij Xirrus zet je de 2.4 Ghz radio softwarematig om naar 5 Ghz; eenvoudig en zonder bijkomstige kosten!