Camera’s

Brickcom is een toonaangevende netwerk/video fabrikant in de IP bewakings-industrie. Het bedrijf is strategisch gelegen over de hele wereld om een snelle kwaliteit van dienstverlening te kunnen bieden. Brickcom heeft een eigen R&D afdeling voor het produceren van kwalitatieve camera’s en streeft er continue naar om nieuwe platformen te ontwikkelen ter verbetering van de nieuwste technologie.

Plaats nieuwe of vervang uw oude camera’s en neem een kijkje op onze webwinkel !Bij het plaatsen of vernieuwen van een camera-systeem kan u best volgende punten in acht nemen:

1. Draadloos of bedraad systeem:

Draadloze camerasystemen:

De draadloze camerasystemen zijn de laatste jaren steeds meer aan populariteit aan het winnen vanwege de relatief eenvoudige installatie. Hadden de analoge draadloze 2,4 Ghz CCTV camera’s nog het nadeel dat er veel storing in de beelden was wanneer er een muur of raam tussen de ontvanger stond, met de komst van de digitale draadloze camera’s zijn deze problemen verdwenen. Hoewel de digitale draadloze camera’s best een muurtje of raam tussen de ontvanger kunnen hebben blijft nog steeds de maximale afstand beperkt tot zo’n 20 meter. Alles hangt natuurlijk af van de sterkte van het draadloze netwerk. Wanneer de afstand toog te groot is tussen de camera en ontvanger / recorder dient te worden gekozen voor een bedraad camerasysteem.

Bedrade camerasystemen:

Ondanks de verbeterde kwaliteit van digitale draadloze camera’s is het altijd aan te raden voor een bedraad camerasysteem te kiezen wanneer de situatie dit toelaat. Het voordeel van bekabelde camera’s blijft toch de lagere kans op storing en degelijkheid. Bij bedrade camera’s wordt zowel de video als de stroom door 1 kabel doorgegeven en hoeft er dus niet per se een stroompunt bij de camera te zijn, maar kan de adapter bij de recorder worden geplaatst.

2. Kwaliteit camera’s:

Spijtig genoeg kijkt men bij de aankoop van bewakingscamera’s voornamelijk naar de prijs. Uiterst jammer indien er nadien moet vastgesteld worden dat de beelden eigenlijk onbruikbaar zijn door de slechte kwaliteit.

De beste bewakingscamera valt of staat met de resolutie. Dus 90% van het aanbod op webshops valt helaas af.
Een lage prijs, maar verwacht er dan ook niet teveel van! Bezuinigen op een bewakingscamera is geen juiste keuze. Goedkoop is toch vaak duurkoop!

Bij CCTV camera’s wordt de kwaliteit aangegeven in het aantal TV lijnen en bij IP camera’s in VGA of aantal Megapixels. Zo zijn bij CCTV camera’s de standaard camera’s voorzien van 420 TV lijnen, de premium camera’s hebben 700 TV lijnen en de Full HD 1100 TV lijnen.  Bij IP camera’s is er een standaard VGA resolutie en de HD IP camera’s hebben minimaal een 1.3 MP lens.  Wanneer alleen een overzichtsbeeld nodig is met redelijke details dan zijn de standaard camera’s voldoende, omdat hier ook op redelijke korte afstand personen herkenbaar zijn. Dienen er meer details te worden waargenomen dan moet er gekozen worden voor premium of HD camera’s.

3. Meekijken op afstand:

Het bekijken van de camera beelden vanaf een andere locatie op een computer of smartphone, zoals een iPhone of Windows mobile is bij veel systemen mogelijk. In de meeste gevallen is het plaatsen van een firewall een goed idee zodat u het interne netwerk niet voor iedereen openstelt.

Het kan niet de bedoeling zijn dat potentiële inbrekers op die manier de plaats al kunnen verkennen.

Keuze 4: lokale of externe backup van uw camerabeelden

Toch nog een laatste belangrijk punt om bij stil te staan…..waar gaat u de beelden bewaren? Vlak naast een camera? Op uw bureau? In de garage? Wat als diegenen die bij u de inbraak plegen ook de bewijslast laten verdwijnen? Samen in een gesprek zullen we u meer en betere tips kunnen geven, aangepast aan uw persoonlijke situatie.


Wij installeren professionele bewakingscamera’s voor winkels, bedrijven en particulieren met hoge verwachtingen. Superieure beeldkwaliteit en remote opslag.